De invloed van de lente op je lichaam

Mijn LichaamLars Meijer

De lente is het moment waarop ons lichaam weer tot leven komt na de koude en donkere wintermaanden. Het is de perfecte tijd om je lichaam te resetten en te revitaliseren. Het zachte, aangename weer en de zonneschijn nodigen je uit om weer naar buiten te gaan. Buiten zijn, in beweging komen en jezelf vinden. Belangrijke factoren om je lichaam mee te ontgiften, je spieren te versterken en je immuunsysteem te verbeteren. Dat is in het begin soms overweldigend, maar al snel wen je aan alle mogelijkheden.

Waarom buiten bewegen zo belangrijk is

Buiten bewegen heeft veel voordelen voor je lichaam en geest. Als het elke dag hard waait, regent of zelfs sneeuwt, is het makkelijker om naar buiten gaan een dag over te slaan. Misschien is het morgen beter. Dat gevoel verandert rond april. Dan wil je maar wat graag naar buiten. In de lente verbetert je humeur, gaat je stress omlaag en je zelfvertrouwen omhoog. Dank je wel, zon! Door de zonnestralen op je lichaam verbetert je bloedsomloop en krijg je een gezondere huid. Buiten bewegen in de lente biedt oneindig veel voordelen voor lichaam en geest.

Een steuntje in de rug

Die eerste lentedagen kunnen nog een beetje onstuimig zijn. Het is niet alsof de lente zich aanpast aan onze kalender. Een warme dag van 20 graden kan binnen 24 uur ingewisseld worden voor een regenachtige dag met wind. Daar moet je lichaam natuurlijk aan wennen. Met DX4 beschik je in ieder geval over een steuntje in de rug om optimaal de lente tegemoet te lopen. Dit vierdaagse programma ondersteunt je met voedingssupplementen, producten en recepten en helpt je om weer in balans te komen met lichaam en geest. DX4 maakt je bewust van je dagelijkse levensgewoonten.

Jij bent aan zet

Je merkt niet alleen aan jezelf dat je weer zin hebt om iets te doen. Overal om je heen zie je dat ook aan anderen. Heerlijk borrelen op het terras of in het park, gezellig samen buiten hardlopen of een actieve citytrip door België. En dat is aanpoten, zo na de winterslaap. Forever Active HA helpt je om in beweging te blijven. Het bevat de specifieke stoffen hyaluronzuur, gemberolie en extra kurkuma. Deze zijn met zorg samengevoegd, om je dag wat meer ‘pit’ te geven.

Wat heb je dit gemist

De lente is een geweldig seizoen waar je maandenlang naar uitkijkt. Je went een stuk makkelijker aan dit seizoen dan dat je in oktober aan de herfst doet. En het allermooiste van de lente? Het duurt nog maanden voordat het weer vroeg donker is of gaat vriezen. Nog zoveel mooie dagen en activiteiten voor de boeg, om tot in de late uurtjes van te genieten. Wat ga jij als eerste doen?

DX4 Group 2 Yoga Studio Final