Juni: de maand om met je vriendinnen de natuur in te gaan

Mijn OmgevingLars Meijer

In juni volgen de warme dagen elkaar in sneller tempo op. Daar is het ook wel weer tijd voor. Op je vrije zaterdagmiddag pak je een groot kleed uit de kledingkast en nodig je een paar vriendinnen uit. Het is tijd om een middag in het park te genieten van de zon. Er gaat niets boven het kijken naar mensen en dieren, terwijl je eigen wereld even stilstaat. Nadat het kleedje ligt en de beentjes gestrekt zijn, kijk je eens aandachtig om je heen. De natuur is luidkeels tot leven gekomen. Vogels vliegen door de lucht en doen hun paringsdansen. Overal om je heen hoor je het gezoem van bijen. Wat werken die beestjes hard door, terwijl jij geniet van je welverdiende vrije dag. Een ode aan de bijen!

Bijenpropolis: multifunctioneel voor mens en natuur

Terwijl je vriendinnen lekker met elkaar aan het babbelen zijn, dwaal je rustig af. Dat bijtje verderop trekt namelijk je aandacht. Je ziet hoe hard het bijtje werkt om nectar te verzamelen. Wist je dat bijen ook een belangrijke rol spelen bij het versterken van je immuunsysteem en het voorkomen van een droge huid? Bijen produceren namelijk propolis, een stof die rijk is aan antioxidanten en andere stoffen die de bijen nodig hebben. Met deze buitengewone substantie dichten de bijen alle kieren in de korf of kast.
Door propolis te gebruiken, krijgen wij dezelfde stoffen binnen.Het bijtje dat je ziet, is dus niet alleen fascinerend om naar te kijken. Hij levert ook een belangrijke bijdrage aan jouw gezondheid en het behoud van onze leefomgeving. Dat kun je zelf ook ervaren met ons Forever Bee Propolis. Dit voedingsssupelment is zorgvuldig samengesteld op een geheel diervriendelijke manier, door Forever Living Products.

De bijenproplis vind je ook terug in onze Aloe Propolis Crème, in een rijke mix van aloë vera, bijenpropolis en kamille extracten. De meervoudige aminozuren, vitaminecomplexen A en E en waardevolle structuurbouwstenen in Aloe Propolis Crème ondersteunen het herstel van de huid. Een perfecte vochtinbrenger én beschermer voor iedere dag met een bijzonder kalmerende werking op met name de gevoelige huid. Het is bijzonder om te zien hoe bijen ook hier weer een grote bijdrage leveren aan een van onze top producten.

Bijenpollen: voedingsstoffen voor de bij, en voor de mens

Terug naar de bijen, ze maken namelijk nog meer fascinerende producten waar wij dankbaar gebruik van kunnen maken. Bijenpollen zijn door de bijen verzamelde stuifmeelkorrels van bloemen en planten en kleven aan hun pootjes terwijl ze door de lucht vliegen op weg naar hun korf. De stuifmeelkorrels zijn een essentieel voedingsmiddel voor sterke en gezonde bijen. Ze bevatten veel nectar, enzymen en natuurlijk stuifmeel. Forever vangt de bijenpollen op in een speciaal opvangsysteem dat voor de ingang van de korf hangt. Zodra een bij via deze weg de korf invliegt, vallen de stuifmeelkorrels van zijn pootjes in de opvangbak. Waarmee wij onze Forever Bee Pollen maken. Bijenpollen ondersteunen het immuunsysteem.*

Intens genieten van het seizoen

Terwijl je het geroezemoes, gekwetter en gezoem om je heen in je opneemt, tikt een vriendin je op je schouder. Poef, daar ben je weer. “Wat ben je toch stil!” hoor je ineens. Stiekem was het heel fijn om even te genieten van de natuur om je heen. Je pakt een toastje met brie (ook lekker met honing!) aan van je vriendin en besluit toch maar mee te doen aan het gesprek. Er valt nog zoveel met elkaar te bespreken. Daar is het gelukkig het seizoen weer voor. 

*gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating, wat wil zeggen dat wetenschappelijk bewijs wat het verband aantoont tussen het gebruik van pollen en een gunstig effect op het immuunsysteem er is, maar nog wacht op europese goedkeuring.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!