Hoe kan ik mijn goede voornemens volhouden?

Mijn LichaamAgaath v. Slooten

Gezonder eten, vaker sporten, meer balans.. We beginnen het nieuwe jaar vaak vol goede moed met goede voornemens! Helaas vallen velen van ons na een paar weken terug in oude patronen. Hoe kun je dat voorkomen? Hoe zorg je ervoor dat gezonde gewoontes echt onderdeel worden van je leven? Wij helpen je graag met de volgende tips.

Stel concrete doelen

Het probleem met goede voornemens is dat ze meestal vaag zijn. Je neemt je bijvoorbeeld voor om gezonder te gaan eten. Maar heb je erover nagedacht wat “gezonder eten” inhoudt voor jou? Betekent dit dat je elke dag groentes op het menu zet? Of wil je dagelijks twee stuks fruit eten? Ga je minder vlees eten of minder snoepen? Als je hier goed over nadenkt wordt het makkelijker om aan je doel te werken.

Realistisch zijn

Kijk reëel naar je persoonlijke situatie als je een doel opstelt. Vijf keer per week sporten is leuk. Maar lukt dat naast je werk, gezin en sociale leven? Net zo afgetraind willen zijn als bekende topmodellen, het klinkt prachtig. Maar is het realistisch (en word je daar echt gelukkiger van)? Bedenk wat voor jou haalbaar is. Dat voorkomt een hoop frustratie!

Leg je goede voornemens vast

Schrijf je plan op. Dan kun je het af en toe nalezen en beoordelen of je nog op de juiste weg bent. Een voorbeeld: Ik wil me fitter voelen, ik wil zonder hijgen een work-out kunnen doen en 5 kilo kwijt voor de bruiloft van mijn zus. Daarvoor ga ik 5 dagen per week lichte maaltijden eten, beperk ik mijn snoepmomenten tot 2 keer per week, eet ik fruit in plaats van koekjes en vervang ik frisdrank voor water met komkommer. Ik ga wandelen in de lunchpauze en doe dagelijks een korte work-out.

Maak een vliegende start met C9

Een vliegende start werkt enorm stimulerend als je werkt aan een fitter leven. Het is heerlijk om snel te merken dat je broek wat minder strak zit. Dat motiveert om door te zetten. Met het voedingsprogramma van de C9 maak je zo’n vliegende start! Met het cleansingprogramma C9 werk je met een helder voedingsschema en een evenwichtig plan. Na negen dagen ben je klaar om door te pakken. Dat maakt C9 het perfecte opstapje naar een gezonde levensstijl. Het programma maakt je ook bewust van je valkuilen. Je leert hoe je negatieve eetpatronen omzet in positieve gewoontes die je vervolgens makkelijk toepast. 

Fit en clean gevoel

Als je gezonder wil gaan leven, is het goed om je lichaam eerst in balans te brengen. Ook daarvoor is het cleansingprogramma C9 ideaal. C9 brengt je terug naar de kern. Het laat je weloverwogen met eten omgaan en is de start van een bewust voedingspatroon. De basis van het C9 pakket is Aloe Vera Gel. Deze aloë drank bestaat voor maar liefst 99,7% uit pure aloë gel, is rijk aan vitamine C en vrij van suiker en conserveermiddelen. Aloë vera gel geeft je direct een fris en clean gevoel. Een betere basis is er niet!

Proteïneshake met vitamines

Tijdens het cleansingprogramma C9 profiteer je naast aloë vera van smaakvolle proteïneshakes vol vitamines en mineralen. Bovendien maak je gebruik van voedingssupplementen die zorgvuldig zijn samengesteld en een gezond eetpatroon ondersteunen.

Maak het jezelf makkelijk

Met een afgebakend voedingsprogramma zoals C9 maak je het jezelf een stuk makkelijker. Waarschijnlijk heb je het al druk genoeg met je kinderen, je baan en alles eromheen. Dan heb je geen tijd voor het opstellen van eetschema’s en slanke recepten. Hoe ideaal is het wanneer het plan van aanpak al voor jou klaarligt! Het cleansingprogramma C9 is ook in dat opzicht een ideaal middel als je graag fitter wil worden. Geen stress over gerechten, geen gedoe met calorieën tellen, geen zoektocht naar de juiste verdeling van ingrediënten! C9 is ontwikkeld door deskundigen die precies weten hoe een cleansingprogramma eruit moet zien.

Op elk moment van het jaar

Bij “goede voornemens” denk je waarschijnlijk aan de eerste week van januari. Maar je kunt met gezonde gewoontes op elk moment in het jaar beginnen! Waarom start je niet vandaag? Gooi de handdoek dus niet in de ring als het in januari niet helemaal is gelukt. Begin gewoon opnieuw met de hulp van C9 en ga ervoor!