Onze bijdragen aan mens en milieu


Bij Forever Living Products zijn wij constant op zoek naar mogelijkheden om iets positiefs bij te dragen aan mens en milieu. Dit is voor ons de normaalste zaak ter wereld. In 2006 is er een duurzaam milieuprogramma opgestart, om onszelf constant uit te dagen om duurzaam te ondernemen. Dit programma is gecertificeerd door de International Organization for Standardization (ISO), onder de 14001 normen. De ISO is een onafhankelijke organisatie die de milieu-impact van bedrijven evalueert. Tot op de dag van vandaag voldoet Forever aan de gestelde eisen en mogen wij met trots de certificering voeren.

Duurzaam ondernemen in de hele keten

Hoe brengen we de punten uit het milieuprogramma in de praktijk? Op alle facetten van de keten: alle werkzaamheden zijn erop gericht om een positieve ecologische voetafdruk achter te laten. Omdat we alle processen in eigen beheer hebben, kunnen wij hier uiterste zorg voor dragen.

CO2 omzetten in zuurstof

Deze positieve bijdrage aan het milieu begint al op onze velden. Op de velden in de Dominicaanse Republiek en Texas verbouwt Forever jaarlijks meer dan 50 miljoen aloë vera planten. Deze planten zetten CO2 om in zuurstof. Er zijn ongeveer 20 aloë vera planten nodig om evenveel CO2 om te zetten als één boom. Met onze velden zetten wij elk jaar ruim 2 miljoen ton CO2 om in zuurstof.

Goede werkomstandigheden

Forever erkent het belang van haar werknemers. Onze collega’s die werkzaam zijn op de plantages ontvangen een bovengemiddeld salaris en kunnen gebruikmaken van diverse zorg- en scholingsvoorzieningen. Zo draagt Forever een steentje bij aan de maatschappelijke ontwikkelingen in de gebieden waar zij actief is.

Diverse certificeringen

Inmiddels zijn wij actief in meer dan 160 landen. Forever omarmt de diversiteit en probeert de belangen van iedere cultuur en/of maatschappij te omarmen. Zo is het overgrote deel van ons assortiment Koosjer, Halal en zelfs glutenvrij gecertificeerd. Onze cosmetica, persoonlijke verzorging en huishoudproducten worden uiteraard zonder dierproeven geproduceerd.

Recyclebare verpakkingen

De productverpakkingen zijn uitgezocht op hun milieu-impact. We vinden het belangrijk om zoveel mogelijk recyclebare materialen te gebruiken. Zo wordt onze Aloe Vera Gel verpakt in recyclebare Tetra-verpakkingen. Die keuze was bewust. Niet alleen omdat het onze pure aloë vera gel steriel beschermt tegen zuurstof en licht, maar ook vanwege het productieproces. Tetra-verpakkingen worden geproduceerd met minimaal energieverbruik, uitstoot en watergebruik. Dat sluit aan bij onze missie om duurzaam te ondernemen.

Forever Direct

Distributiecentrum Forever Direct is voor veel landen het logistieke hart. Vanuit dit distributiecentrum in Oud-Gastel worden er ruim 4.000 orders per dag verstuurd naar meer dan 60 landen. Het verpakken en verwerken van dat soort aantallen is een kunst op zich. Wat het helemaal extra bijzonder maakt: bij Forever Direct werkt een groep van 120 collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hier kunnen zij op hun tempo, met de nodige voorzieningen aan de slag, met ruimte voor hun individuele uitdagingen.

Maatschappelijke initiatieven

Forever Giving is een geregistreerde non-profitorganisatie met een missie: het verschil maken voor kinderen in ontwikkelingslanden. Dat gebeurt door samen te werken met goede doelen organisaties. Wat houdt dat in? Het leveren van goederen, faciliteiten en studievoorzieningen, evenals het beschikbaar stellen van medische materialen. Zo strijden we tegen de armoede en honger waar sommige kinderen helaas mee te maken hebben.

Snel leveren in noodsituaties

Door gebruik te maken van het distributienetwerk van Forever Living Products, kunnen noodvoorzieningen snel geleverd worden. Bijvoorbeeld aan locaties waar natuurrampen plaatsvinden.

Bijdrage van Forever Business Owners

Elke Forever Business Owner kan zijn of haar steentje bijdragen. Dat gebeurt ook: velen van hen leveren bij elke bestelling een bijdrage aan Forever Giving. Dat kunnen zij met een gerust hart doen: door de transparante werkwijze weet iedereen zeker waar de donatie terechtkomt. De volle 100% van de bijdragen bereikt de kinderen die het nodig hebben.