Recept van de maand: november

Mijn LichaamAloe Life

Om gezond te eten hoef je geen uren in de keuken te staan. En je hoeft ook geen dure ingrediënten of saaie recepten te gebruiken. De komende 4 maanden geven wij je heerlijke én gezonde recepten die stuk voor stuk in minder dan een uur te bereiden zijn. Weet je wat het mooiste is? Ze bevatten maar vijf ingrediënten! Dit recept is perfect voor iedereen die gezond wil leven, maar door een druk gezinsleven te weinig tijd heeft. Of voor degene met een kleine portemonnee. We begrijpen dat het in zo’n situatie lastig is om je gezondheidsdoelen na te streven. Daarom helpen we je op weg!

Welk gerecht staat er vanavond op het menu?

Geroosterde groenten en kip quinoa

4 PERSONEN | 40 MINUTEN

Ingrediënten

  • 250 gr ongekookte quinoa
  • 375 gr gesneden asperges
  • 2 theelepels fijngehakte knoflook
  • 125 gr kleingesneden geroosterde rode paprika’s
  • 4 gegrilde kippenborsten

Uit de kast

  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

Leg de paprika’s op een bakplaat met bakpapier en besprenkel ze met olie. Bak ze 25 minuten lang bij ca. 230 graden in de oven. Spoel tijdens het bakken de quinoa en doe die in een steelpan met water (ongeveer een halve liter). Kruid zo nodig en breng aan de kook. Zet lager en laat het ongeveer 15 minuten sudderen. Zet de quinoa na het koken aan de kant.

Zet de kip ongeveer 14 minuten onder de grill (en draai die na 7 minuten om), of tot het vlees helemaal wit is. Bak de asperges en de knoflook snel een beetje bruin in een steelpan met olijfolie.

Roer de quinoa en de rode pepers erdoor en verhit alles goed door. Serveer met de kip er bovenop: heerlijk!

Extra tips!

  • Varieer met groenten, voeg bijvoorbeeld radijsjes, sla en uitjes toe voor een heerlijke salade.
  • Vegetarisch? Je kunt dit gerecht heel makkelijk vegetarisch maken door de kip te vervangen door 170 gr Quorn, tahoe of seitan.

 

Probeer deze ook eens:

Zoete aardappel chilisoep