Vier Sint-Maarten thuis met een zelfgemaakte (Forever) lampion!

Mijn OmgevingGaelle Masini

Aanstaande woensdag is het alweer zover: Sint-Maarten! In dit bijzondere jaar 2020 zal alles net wat anders lopen of er wordt helemaal niet gelopen. Normaal gingen kinderen massaal op pad wanneer de zon onder ging. Langs de deuren met een zelf geknutselde lampion. Na het zingen van het welbekende Sint Maarten, Sint Maarten.. lekker een snoepje, fruit of een cadeautje uitzoeken. Wij begrijpen wel waarom kinderen dit zo’n leuke dag vinden: je krijgt snoep, mag tot laat opblijven en je mag gezellig met je vriendjes en vriendinnetjes op pad! Dit jaar zal helaas anders verlopen, Sint-Maarten is op veel plaatsen beperkt, wordt in een andere vorm gevierd of zelfs helemaal geannuleerd. Om deze bijzondere dag toch te laten slagen, komen wij met deze gids om thuis je eigen lampionnen te maken! Met verpakkingen van je favoriete Forever-producten of andere materialen. Laat je inspireren! Vergeet niet jullie creaties met ons te delen via de hashtag #ForeverLampion.

Wat heb je nodig?

Wil je liever niet naar buiten in verband met de coronamaatregelen? Geen zorgen! Je hebt waarschijnlijk alles al in huis voor een gezellige knutselmiddag met je gezin. Dat is misschien even zoeken, maar het is tevens de perfecte gelegenheid om een keer het huis (lees de kinderkamer) grondig op te ruimen! Doorzoek alle bureauladen en keukenkasten. Hier verstoppen zich vaak echte wonderen en andere verborgen schatten! Welke materialen zoek je precies? Hier een paar tips voor de leukste lampionnen:

Basismateriaal

Gouache of plakkaatverf, gekleurd papier, (getande) scharen, lijm, staaldraad of (Scoubidou)touw voor het handvat, (glitter)viltstiften en potloden, crêpepapier, borduurgaren, sponzen, enz.

Voor de verpakking

Melkpakken (of aloë-drankenpakken), lege plastic flessen, rollen toiletpapier, kartonnen schaaltjes en borden, aperitiefkommetjes, glazen potjes, enz.

Voor de versiering

Stickers, glitters, kralen, pompons, (met een beetje geluk is mama zelfs een scrapbooking/DIY- fanaat) 😊.

Inspiratie komt ook vaak uit de natuur, dus je hoeft niet (alles) te kopen wat je niet hebt. Iedereen heeft dagelijks behoefte aan frisse lucht en de herfst is het perfecte seizoen voor een lange boswandeling met de kids. Kunnen jullie geen paddenstoelen vinden? Vul het maandje met bladeren, eikelhoedjes, kastanjes, takken. Ze zijn perfect om glazen lantaarns mee te versieren. En als je, na het lezen van ons laatste artikel, van een Hygge-huis droomt, kun je er slingers, kransen en herfsttafels mee maken.

Hebben jullie alle materialen in huis maar zijn jullie nog niet geïnspireerd genoeg om aan de slag te gaan? Hieronder een paar ideeën om jullie op weg te helpen!

Mini Lampion van een blikje Forever FAB

Volg de stappen zoals in de afbeelding hieronder. Help je kinderen om de sneetjes in het blikje te maken. Heb je alleen maar kleuters of zijn je kinderen te jong om met blikjes te werken? Je kunt ook eenvoudig deze lampion met een stuk papier en/of toiletrolpapier maken.

Make These FAB Ulous Lanterns Yourself! #DIY #Foreverliving #Crafts #Cans #Repurpose #Summer #Fun #Energydrink

Lampion van Forever Aloe Vera Gel-verpakking


Deze leuke lampion kan tevens als lantaarn dienen, om bijvoorbeeld in huis neer te zetten! En als je de smaak te pakken hebt, kun je binnenkort met onze Aloe Vera Gel kerstlantaarns maken, bijvoorbeeld van een sterrenhemel. Je kunt dus zelf bepalen hoe jouw lampion eruit gaat zien. In het voorbeeld maken ze er een met spookjes, maar laat je fantasie vooral de vrije loop!


Bekijk hier hoe je deze kartonnen lampion maakt.

Milk Carton Lanterns

Tot slot
Dit waren de creaties van onze Forever-collega’s! Na een middagje knutselen was dit het eindresultaat. Dat kun jij vast beter! Deel jouw creaties op Instagram met hashtag #ForeverLampion.

 

Bonustip!
Wil je voorkomen dat jouw nieuwe lampion in vlammen opgaat? Gebruik LED-lampjes in plaats van echte kaarsen! Heb je ze niet op voorraad? Geen probleem. Je fietslampjes werken ook uitstekend. Wij zouden zeggen, veel plezier en maak er een gezellige knutselmiddag van! Wellicht dit jaar geen Sint-Maarten, maar natuurlijk kunnen jullie achteraf wél snoepjes eten.

Lampionen Eigen