De zomer voorbij: hoe overleef je oktober? | Forever Living Products

Mijn OmgevingLars Meijer

Wacht, is het alweer oktober? Je ververst de kalender op je telefoon een paar keer, maar oktober blijft staan. Die nazomer is ook voorbij gevlogen! Het voelt als een oneindige stroom aan mooie, nieuwe herinneringen. Het verlangen is gekoesterd. Na zo’n heerlijke tijd is het opnieuw schakelen naar het werkleven, een flinke stap. Hoe ga je om met de verhouding werk en ontspanning? Deze tips helpen je op weg.

Van nul naar honderd

In de zomer staat de wereld net iets stiller dan normaal. Deadlines zijn flexibeler en de mensen zijn meer gefocust op hun vrije tijd, dan op werk. Inmiddels is ook de nazomer voorbij en begint de tweede werkcyclus van het jaar, totdat de kerstperiode aanbreekt. Dat klinkt nog ver weg, maar voor je het weet is het zover. Hoe zorg je ervoor dat je de komende maanden plezier blijft houden in je werk en daarbuiten? Dat begint met rust en balans. Vraag jezelf daarom het volgende af en kijk of je iets kunt met je eigen perspectief, je persoonlijke doelen en het tempo waarmee je weer begint.

Je eigen perspectief

Vergelijk de afgelopen zomers eens met elkaar. Hoeveel meer heb jij uit afgelopen zomer gehaald vergeleken met de zomers ervoor? De pandemie heeft een hoop roet in het eten gegooid. Dat was deze zomer wel anders. Wees daarom dankbaar voor de tijd die je nu hebt gehad met elkaar. Allerlei vermakelijke activiteiten zonder zorgen. Of je nu op vakantie bent geweest in het binnen- of buitenland, sta stil bij de mogelijkheden die je weer hebt gehad. Haal daar de komende tijd positieve krachten uit. Ook als het even iets minder gaat.

Je persoonlijke doelen

De zomer is een mooie tijd om te reflecteren op je leven. Zoom uit van je werk en duik diep in jezelf. Sluiten je persoonlijke doelen nog aan bij waar je naartoe wil in het leven? Of heeft één gedachtestroom van afgelopen zomer je zinnen op een volledig nieuwe weg gezet? Je bepaalt de route van je eigen leven. Pas je persoonlijke levensdoelen aan op basis van je nieuwe inzichten. Dat kan zijn in de vorm van een nieuwe baan, cursus of hobby. Onderneem direct actie en geniet van het nieuwe avontuur.

Loop niet te hard van stapel

Weer druk aan het werk en gelijk last van een volle mailbox? Laat je niet direct overspoelen door wat er allemaal moet gebeuren. Sorteer je inbox op belangrijk en minder belangrijke activiteiten. Zorg ervoor dat je bij blijft, maar loop niet te hard van stapel. Als je eerlijk kijkt naar iedere mail, hebben de meesten écht niet zo’n spoed. En de mails die urgent zijn pik je er snel genoeg tussenuit. Stel dagelijkse doelen voor jezelf en houd je daaraan. Het lukt je vanzelf wel weer.

Hoe pak jij het aan?

Iedereen gaat anders om met de omslag van vakantie naar werk. We helpen je graag met het bedenken van nieuwe ideeën en geven je graag tips mee om het optimale uit jezelf te halen. Toch doet iedereen dit op een eigen manier. Op welke manier pak jij de komende maanden aan? Lees voor meer inspiratie onze andere balans-artikelen.

Wat is netwerkmarketing?

Door middel van netwerkmarketing bieden we de mogelijkheid om zonder risico’s of investeringen iets voor jezelf te beginnen. Een manier van werken met goede vooruitzichten, onbegrensde verdiensten en bewezen resultaten zonder in te hoeven leveren op jouw balans tussen werk en privé.

 

Bekijk de brochure om te ontdekken wat Forever jou te bieden heeft.

Meer artikelen over dit onderwerp

Producten die voor jou interessant kunnen zijn