8 activiteiten voor een regenachtige dag

Mijn OmgevingMerel Kruit

Alweer zo’n regenachtige dag (of zelfs sneeuw?!). En dan ook nog de avondklok! Je bent niet de enige die zich afvraagt wat er nog voor leuks te doen is op vrije dagen. Boeken lezen onder een dekentje gaat ook weleens vervelen. Bekijk het eens op een andere manier: voor welke dingen heb je nu eindelijk tijd? Wij geven je een aantal tips om van grauwe dagen toch iets leuks te maken. Met én zonder kinderen!

1. Organiseer je eigen filmfestival: haal je klassiekers tevoorschijn!

Wat zijn jouw (foute), allerfavorietste films? Organiseer je eigen filmfestival en haal je oude DVD’s en Blu-ray’s maar tevoorschijn. Kies de leukste uit, en bekijk die nostalgische jaren ’90 film en droom lekker weg. Of wat dacht je van de oude Disney klassiekers? Vandaag is het tijd voor de meest ontroerende en iconische films uit je privécollectie.

2. Kamperen in huis: zet een tentje neer voor de kinderen

Buiten regent het, en vakantie zat er ook al een tijdje niet in. Zet binnen een tent op voor je kinderen, zodat ze zelf wat vakantiegevoel kunnen creëren. Voor je het weet kamperen ze samen met elkaar en hun lievelingsknuffels. Om het af te maken kun je ze trakteren op iets lekkers om te eten: een lunch die er net anders uitziet dan anders of marshmallows (spekjes) doen het altijd goed.

3. Maak een eigen receptenboek

Heb je een aantal lekkere recepten die al veel te lang rondslingeren? Bundel ze in een mapje of maak een mooi fotoboek online. Zo kun je je eigen (familie)receptenbundel maken! Dit kun je er bijvoorbeeld in zetten:

 • Foto’s van geslaagde etentjes met familie of vrienden
 • Labels van lekkere wijn
 • Foto’s van je favoriete gerecht op het fornuis
 • Een overzicht van kruiden en pepers die je graag gebruikt

Je kunt je receptenboek op verschillende manieren maken. Leuk om te doen, en je creëert meteen overzicht van al je recepten. Nóg leuker is om het boek te delen met je familie en vrienden als het klaar is!

4. Me time: geef jezelf een haarmasker

Coupe corona en dan ook nog eens regen. Je bent weleens vrolijker geweest over je haar! Nu je toch tijd hebt, kun je jezelf een keer verwennen met een haarmasker. Vaak zijn deze maskers een kwestie van in laten trekken, lekker uitspoelen en daarna wassen. Er zijn genoeg merken die je gewoon bij de drogist kunt kopen.

Een andere manier om jezelf een haarmasker te geven is met haarolie die je een tijdje laat intrekken. Daarna spoel je ‘m uit en was je je haar zoals je gewend bent. Geschikte oliën hiervoor zijn kokosolie, jojoba-olie en avocado-olie.

5. Ouderwets high tea’en met je kinderen

Waarom niet gewoon zelf een high tea organiseren voor jou en je kinderen? Maak het zo kneuterig als je zelf wilt: met je leukste servies en lekkere sandwiches of broodjes. Laat de kinderen zich verkleden en maak samen met hen een gastenlijst. Welke knuffels en poppen willen ze allemaal uitnodigen? En wat trekt iedereen aan? Je kinderen maken de uitnodigingen maar al te graag. Geen kinderen? Ga met een vriend(in) voor de adults only variant: de high beer of high wine

6. Doe een kleine opknapklus

Een rommelige werkkamer, of die chaotische trapkast: herkenbaar? Op een regenachtige dag kun je er weer een leefbare kamer of overzichtelijke kast van maken. Enkele tips voor een snelle reorganisatie:

 • Pak er een vuilniszak bij en doe weg wat je niet meer gebruikt
 • Kijk welke zaken je handiger op wilt bergen, en hoe je dat kunt doen
 • Verwijder stofnesten

Misschien niet de meest vrolijke klus, maar wel eentje waar je veel aan hebt. Met wat muziek erbij en goede koffie is het zo gebeurd!

7. Wellness: neem de tijd voor een ultrazachte huid.

Regenachtige dagen zijn perfect om op te laden en je huid te verwennen. Dit kun je in de volgende stappen doen:

 • Neem een uitgebreide douche of een warm bad en scrub je huid. Vergeet je handen en voeten niet!
 • Na het douchen of badderen is je huid lekker zacht. Kun je meteen wat eelt weghalen met een eeltvijl. Daarna kun je een tijdje vooruit met zachte, verzorgde voeten.
 • Neem na het badderen een gezichtsmasker (zelfgemaakt of kant en klaar).
 • Spoel je gezichtsmasker af en hydrateer je gezicht met olie of dagcrème.

Geen douchescrub of masker in huis? Je kunt zelf een huidvriendelijke variant maken: er zijn genoeg recepten te vinden met honing, suiker, jojoba olie, havermout en olijfolie.

8. Schatzoeken in huis

Kinderen zijn altijd in voor een beetje avontuur. Het is daarom niet moeilijk om zelf een speurtocht te organiseren waar ze veel plezier van hebben. Dat kun je bijvoorbeeld op deze manier doen:

 • Maak genummerde aanwijzingen, zodat de kinderen een volgorde kunnen aanhouden (eventueel met wat hulp).
 • Voor extra lol zorg je ervoor dat de aanwijzingen rijmen.
 • Het is de kunst om de speurtocht niet te kort of te lang te maken: kies bijvoorbeeld voor 8 aanwijzingen.
 • Maak een schatkist met wat snoep, een kleinigheidje of een leuke film.

Moeilijk hoeft het niet te zijn, en plezier is gegarandeerd!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!