7 manieren om duurzamer te leven

Mijn OmgevingJessica Hoeben

Het is een beetje een modewoord geworden, maar duurzaamheid krijgt een steeds grotere rol in ons leven. Of je in de bedreigingen van klimaatverandering gelooft of niet, het is belangrijk om je bewust te zijn van de impact die je zelf hebt op het milieu. Niemand wil leven op een planeet met meer (plastic) afval dan dieren. We zouden ook niet willen dat de oceaan nog meer van onze grond opslokt; de huizenprijzen zijn al hoog genoeg! Daarom delen we een paar manieren waarop je jouw impact op het milieu kunt verbeteren om worstcasescenario's te voorkomen.


1. Hergebruik en recycle

We weten allemaal dat het beter is om waar mogelijk te recyclen en plastic voor eenmalig gebruik te vermijden en in plaats daarvan herbruikbare items te gebruiken. Maar hoe vaak kies jij actief voor recyclebare dozen en verpakkingen boven hun, vaak veel goedkopere, wegwerp-vrienden? Kijk ook eens hoe de bedrijven waar jij jouw producten koopt, hun verpakkingen produceren.

Wist je dat de overgrote meerderheid van de productverpakkingen van Forever recyclebaar is? In 2018 lanceerden we ook tetra pak verpakkingen voor onze producten Forever Aloe Vera Gel, Forever Aloe Berry Nectar en Forever Aloe Peaches. Deze verpakking is gemaakt van zes lagen 100% recyclebare materialen, dus je weet dat je een duurzame beslissing neemt. Op de website kun je zelfs lezen waar je de verpakking kunt recyclen.

2. Laat de auto een keertje staan

Het is natuurlijk lekker makkelijk om de auto te pakken als je naar de winkel gaat, maar sta er eens bij stil of dat écht nodig is. Is dit niet ook fietsend te doen, of zelfs wandelend? Zo niet, kijk dan of je de autorit kunt combineren met andere zaken die je toch ook nog moest regelen. Hierdoor ben je niet alleen duurzamer, maar het kan je ook veel geld besparen. Veel mensen gaan bijvoorbeeld naar de sportschool om fit en gezond te blijven, maar ga eens na hoeveel geld je bespaart als je de auto laat staan en simpelweg meer te voet onderneemt! Feit blijft: heb je een auto, dan heb je die niet voor niets en maak je er gebruik van. Een luxe optie, maar wel een om spaarzaam mee om te gaan.

3. Bespaar water

Of het nu iets kleins is zoals de kraan dichtdraaien terwijl je je tanden poetst, of iets groters, zoals overschakelen naar een douchekop met minder water; er zijn ontzettend veel manieren waarop je water kunt besparen.

Je kunt ook zoeken naar producten van bedrijven die actief proberen water te besparen in hun productieproces. Het water dat wordt gebruikt voor het wassen van aloë bladeren op de velden van Forever, wordt bijvoorbeeld drie keer hergebruikt voordat het naar een vijver of reservoir wordt gepompt, waar het onder andere wordt gebruikt om de aloë vera-velden te irrigeren. Met deze en vele andere nieuwe processen die we hebben ingevoerd, zijn we erin geslaagd om het waterverbruik op onze velden met 90% te verminderen. En zo zijn er veel meer bedrijven die slim met water omgaan!

4. Red de bomen (en aloë-planten)

Heb je wel eens onderzoek gedaan naar duurzaam leven en duurzame producten? Dan ben je ongetwijfeld wat tegengekomen over duurzame bosbouw. Uitgestrekte bossen en oerwouden worden vernietigd om te voldoen aan de vraag naar hout en op papier gebaseerde producten. Een duurzaam bos daarentegen is zorgvuldig geplant om bomen te planten terwijl ze worden gekapt.

De meeste mensen weten dat bomen belangrijk zijn voor het milieu, omdat ze CO2 omzetten in zuurstof, maar wist je dat twintig aloë planten dezelfde hoeveelheid CO2 omzetten in zuurstof als een boom? Met 50 miljoen aloë planten zijn Forever's aloë vera-gewassen in staat om de aarde elk jaar te redden van honderden miljoenen tonnen CO2!

5. Bescherm de bijen

Zonder bijen zou naar schatting driekwart van de planten die 90% van de voedselgewassen produceren, onbestoven blijven. Dat is ontzettend veel voedsel dat zonder bijen niet zou bestaan. Kortom: waar zouden we zijn zonder bijen? Daarom is het bij het kopen van bijenproducten belangrijk om ervoor te zorgen dat de producten op een duurzame manier tot stand komen.

Bijen produceren veel stoffen, maar één van de belangrijkste voor de korf is koninginnengelei. Dit wordt aan de bijenkoningin gevoerd, waardoor ze dagelijks duizenden eieren kan produceren. Ook wordt de gelei de eerste dagen aan de larven gegeven. Koninginnengelei wordt door werkbijen in bekers verzameld. Om Forever Royal Jelly te maken, maakt Forever imitatie ‘queen cups’ in een kleine kolonie jonge bijen; deze bijen vullen dan instinctief de bekers met koninginnengelei. Het proces vereist veel aandacht en nauwkeurige tijdregistratie, maar het stelt ons in staat om deze verbazingwekkende stof te oogsten zonder bijen schade toe te brengen.

6. Doe een trui aan

Wordt het een beetje koud nu de temperatuur zakt? Investeer dan in een paar warme, wollen truien en dikke sokken en probeer van de thermostaatknop af te blijven. Hoe minder je je centrale verwarming gebruikt, hoe beter voor het milieu.

7. Besteed je geld bij bedrijven die iets teruggeven aan de natuur

Eén van de beste manieren om duurzaam te zijn, is te zoeken naar bedrijven die iets terugdoen voor het milieu. Of dat nu het gebruik is van duurzame producten, milieuvriendelijke verpakkingen of het stimuleren van een duurzaam leven. Veel bedrijven doen dit door middel van hun productieprocessen, maar er wordt steeds meer bedacht. Sommige toiletpapier-bedrijven planten bijvoorbeeld een boom wanneer een bepaald aantal pakken is gekocht, om zo de bomen te vervangen die ze in het productieproces gebruikten. Een fantastische manier om zo je steentje bij te dragen, puur door je wekelijkse boodschappen te doen!

 

Eigenlijk kan de lijst niet lang genoeg zijn, er zijn tenslotte talloze manieren waarop je een duurzaam leven kunt leiden, maar dit zijn al een paar belangrijke uitgangspunten. Alles wat je doet maakt een verschil, dus elke stap is de perfecte stap om mee te beginnen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!