Zoete desserts met honing

Mijn LichaamIris Tuinder

Honing werkt perfect als natuurlijke zoetstof en leent zich daarom goed voor desserts. En omdat wij bij Forever Living dol zijn op honing, hebben we vier recepten voor je op een rijtje gezet. Deze recepten kun je heel gemakkelijk thuis maken, zodat je in een mum van tijd kunt genieten van een zoete traktatie. Ideaal voor een theekransje met vriendinnen, knus avondje met familie of voor een ingelast rustmoment met jezelf. Dus, hup die keuken in en aan de slag! Smullen gegarandeerd! :-)

1. Rocky Road Bites met Honing

Forever Rocky Road

Dit heb je nodig:

  • 150 gram Medjoul dadels
  • 75 gram cashewnoten pasta
  • 50 gram geraspte kokos
  • 40 gram geweekte rozijnen
  • 40 gram paranoten
  • 30 gram rauwe cacaopoeder
  • 30 gram kokosolie
  • 10 gram gepofte tarwe (tip: kies voor de suikervrije variant)
  • 3 eetlepels Forever Bee Honey

Zo maak je het:

  • Doe de dadels, cashewnoten pasta, kokosrasp, Forever Bee Honey, kokosolie en rauwe cacaopoeder in een blender of in een andere keukenmachine.
  • Mix dit ongeveer een minuutje, net zolang totdat het een gladde substantie is.
  • Hak de paranoten grof en meng dit met de rozijnen in een grote kom, samen met alle overige ingrediënten.
  • Doe het blendermengsel in de grote kom en kneed alles samen met je handen.
  • Giet het beslag op een met bakpapier beklede plaat en leg op het beslag nog een laag bakpapier om het beslag te bedekken.
  • Gebruik een roller om je Rocky Road uit te smeren, totdat het ongeveer 2,5 centimeter dik is.
  • Zet de plaat in de vriezer voor ongeveer een uur en snijd het daarna in kleine stukjes.

Bewaartip:

Deze heerlijke snack kun je het beste in de vriezer bewaren.

2. Bananen en Noten Crunch met Honing

Honey Dessert Recept2

Dit heb je nodig:

  • Eén banaan, in plakjes gesneden
  • 100 gram magere yoghurt
  • 1 eetlepel Forever Bee Honey
  • 1 eetlepel grof gehakte walnoten
  • 1 eetlepel cornflakes of andere volkoren tarwevlokken
  • 1 eetlepel blauwe bessen
  • Een snufje kaneel voor de smaak

Zo maak je het:

Pak een groot glas of een weckpot en giet de yoghurt erin. Verdeel de cornflakes of tarwevlokken, banaan, blauwe bessen en honing over de yoghurt en top vervolgens af met de walnoten en een snufje kaneel.

3. Gezonde Honing Cakejes

Honey Dessert Recept3

Dit heb je nodig:

  • 340 gram Forever Bee Honey
  • 70 gram extra vierge of virgin kokosolie
  • 2 eieren
  • 240 ml ongezoete amandelmelk
  • 315 gram tarwebloem
  • 70 gram bruine rijstmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel natriumbicarbonaat
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • Snufje zout
  • Optioneel: gedroogd fruit

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 190℃ graden.
  • Meng de kokosolie en honing en roer dit door de eieren en melk.
  • Mix de meelsoorten, bakpoeder, natriumbicarbonaat, zout, kaneel en nootmuskaat.
  • Voeg het honingmengsel toe aan het meelmengsel en roer dit door.
  • Verdeel het beslag over de cakevormpjes.
  • Bak de cakejes in 8-10 minuten gaar (of totdat deze goudbruin zijn).

Serveertip:

Laat honingcakejes even afkoelen voordat je ze serveert!

4. Honing Pecan Taart

Honey Dessert Recept4

Dit heb je nodig:

  • 175 gram meel
  • 200 gram boter (niet gesmolten)
  • 50 gram poedersuiker
  • 25 gram basterdsuiker
  • 75 gram bruine suiker
  • 1 middelgroot ei
  • 4 eetlepels Forever Bee Honey
  • 3 eetlepels double cream. Kan je geen Nederlandse vervanger voor double cream vinden? Maak dan een mengsel van één deel mascarpone en twee delen slagroom.
  • Geraspte limoenschil
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 175 gram pecannoten

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200℃ graden.
  • Voor de deegbodem: mix met een blender of andere keukenmachine het meel, de boter en de poedersuiker tot een kruimelig beslag.
  • Voeg de eieren toe aan het beslag.
  • Maak van het deeg een bal.
  • Wikkel de bal in huishoudfolie en laat het rusten voor een half uur.
  • Rol het deegbeslag in een springvorm en bedek de randen.
  • Zet de bodem in de oven en bedek deze in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Smelt de boter in een pan, voeg de honing en suikersoorten toe totdat dit kookt.
  • Haal dit vervolgens van het vuur en lepel de cream, limoenrasp, vanille-extract en noten erdoor.
  • Giet het pecan-mengsel op de taartbodem en bak dit nog 40 minuten in de oven, totdat de taart klaar is.

Zo weet je of de taart gaar is:
Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Als de satéprikker er weer schoon uitkomt is de taart gaar. Zo niet, bak ‘m dan nog voor enkele minuten en probeer het nog eens.

Eetsmakelijk!