Zes zoete beautyrituelen die je huid laten stralen

Mijn LichaamIris Tuinder

De schoonheidsindustrie gaat tegenwoordig voor een allesomvattende aanpak en richt zich steeds meer op pure ingrediënten zoals honing. Het is je misschien nog niet bekend, maar de voordelen van honing gaan verder het zoeter maken van je havermout of kopje thee. Honing heeft vele beautyvoordelen voor bijvoorbeeld je gezicht, lichaam en zelfs je haar. We zetten de beste honing beautyrituelen- en producten voor je op een rij!

1. Een gezichtsbehandeling met honing


Honing is goed voor het hydrateren en zacht en stralend houden van de huid, omdat honing vochtinbrengend werkt. Breng onze Forever Bee Honey aan als gezichts- of lichaamsmasker, laat het voor 15 à 20 minuten intrekken en breng je huid weer tot leven!

2. Geef je haar een boost met honing

Omdat honing vocht behoudt en aantrekt, zou het je haar gezond en zacht kunnen houden. Er zijn twee opties voor het aanbrengen van honing in je haar: mix 1 theelepel van Forever Bee Honey met je shampoo óf mix een halve cup honing met ¼ cup olijfolie of kokosolie. Eén cup zou gelijk staan aan 250 milliliter. Zo geef je jouw haar een fijne boost!

3. Gebruik honing in bad

Je huid kan veranderen, net als seizoenen dat doen. Een warm bad met verzachtende ingrediënten zou je huid kunnen verzorgen. Wist je bijvoorbeeld dat Cleopatra een bad nam van melk en honing, om haar huid te laten stralen? Als zij het kan, kan jij het ook! Mix twee eetlepels Forever Bee Honey met een glas heet water totdat de honing is opgelost. Schenk het honingmengsel in je warme bad en genieten maar!

4. Hydrateer je nagelriemen

Droge en gescheurde nagelriemen kunnen erg oncomfortabel voelen en er onprettig uitzien. Er zijn verschillende crèmes en oliën die dit zouden kunnen verhelpen. Gelukkig is een simpele oplossing dichterbij dan je denkt! Smeer een beetje honing op je nagelriemen, dit zou je huid kunnen hydrateren en verzachten. Voor extra hydratatie zou je ook onze Forever Aloe Vera Gel met wat olijfolie en honing kunnen mengen

5. Exfolieer je huid

Honing gebruiken als exfoliant zou je huid zachter kunnen laten aanvoelen. Hoe werkt het? Het is heel simpel: meng twee lepels honing met bakpoeder. Bakpoeder zou je huid licht exfoliëren, terwijl de honing je huid kalmeert en verzacht. Je zou deze ‘DIY honing exfoliant’ ook op je armen, benen en voeten kunnen gebruiken. 

6. Maak gebarsten lippen weer zacht

Heb je droge lippen door het koude weer? Of heb je te lang in de zon gelegen? Honing doet wonderen voor een droge huid en gebarsten lippen. Honing bevat namelijk een wateraantrekkende natuurlijke zoetstof, die je droge lippen hydrateert. Als alternatief (of aanvulling) zou je ook onze Aloe Lips kunnen gebruiken. Dit product bevat aloe vera gel, jojoba en drie andere beschermende- en vochtregulerende bestanddelen, die allen een verzachtende werking hebben.