Verbeter je weerstand met deze 10 tips!

Mijn LichaamAgaath v. Slooten

In de herfst kan je weerstand wel wat extra aandacht gebruiken. Door goed voor jezelf te zorgen, ontsnap je aan de allesoverheersende griep en kun je vol energie genieten van het mooie seizoen. Met deze 10 tips geef je jouw weerstand eenvoudig een boost!

1. Eet groenten in alle kleuren

Je kent vast het advies om elke dag 250 gram groentes te eten. Om aan die 250 gram te komen is het slim om te “spreiden”. Wacht dus niet tot het avondeten, je kunt in de ochtend al beginnen met groentes! Wat dacht je van plakjes komkommer op je boterham bij het ontbijt, snoeptomaatjes en paprikareepjes voor onderweg en een salade bij de lunch? Het telt allemaal mee! Te weinig tijd? Neem voor een snelle en krachtige groenteboost een stick Forever Supergreens mee in je tas. Meng de mix van 20 groenten en fruit met water en geef je dag een boost!

Groentes

2. Zet een fruitschaal in het zicht

Fruit eten schiet er helaas nog wel eens bij in. Maak het jezelf daarom makkelijk door fruit goed in het zicht te zetten. Dan lonkt die zachte perzik of glimmende appel vanzelf naar je. Zo herinner je jezelf eraan om fruit te eten. Wat extra helpt: leg het fruit in een mooie fruitschaal. Een mooie fruitschaal op tafel is niet te missen en geeft gelijk sfeer in huis.

Daarnaast is fruit een ideale smaakmaker in je yoghurt. Denk aan frambozen, bessen of stukjes appel. En een heerlijke smoothie maak je in een handomdraai met een pakje bevroren fruit. In de supermarkt vind je tegenwoordig allerlei varianten bevroren vruchten!

3. Spaar vitamines en mineralen

Het kan lastig zijn om alle vitamines en mineralen uit je dagelijkse voeding te halen. Een beetje extra ondersteuning voor je weerstand en energieniveau kan geen kwaad. Vul je gezonde dagelijkse voeding daarom aan met een kwalitatief voedingssupplement. Probeer bijvoorbeeld eens Forever Daily, een gebalanceerd supplement waarmee je aan 100% van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B2, B6, C en E komt.

4. Zorg voor vitamine D

Door de kortere dagen in de herfst en winter, komt onze huid minder in contact met de zon. Ook zitten we veel meer binnen in de koude seizoenen. Hierdoor maak je minder vitamine D aan. Gelukkig kun je daar iets aan doen. Natuurlijk door zo veel mogelijk naar buiten te gaan overdag. Maar ook door wat vaker vette vis en eieren te eten, dat is een goede bron van vitamine D. Eet smakelijk!

5. Kom van die bank af

Veel stilzitten is niet goed voor je gezondheid. Kom dus van de bank af en ga bewegen. Lekker fietsen, wandelen of naar de sportschool… eigenlijk maakt het niet uit wat je doet. Zolang je maar beweegt. Wist je dat bewegen ook heel effectief is tegen stress en somberheid? Nog een goede reden om in actie te komen!

6. Ga voor frisse lucht

Frisse lucht heeft veel invloed op je weerstand en je humeur. Ga daarom lekker naar buiten! Maak een wandeling door het bos, ga lopend naar de winkel en maak een ommetje in je pauze. Snuif de frisse lucht op en je kunt er weer tegenaan. Zorg wel dat je je kleedt op het weer. Een goede regenjas of sjaal is in de herfst geen overbodige luxe.

7. Was extra vaak je handen

In de herfst zitten we meer binnen en houden we de ramen vaker dicht. Daardoor blijven bacteriën in de ruimte hangen en heb je een vervelend virus sneller te pakken. Om de kans op een verkoudheid of griep te verkleinen, moet je regelmatig je handen wassen. Ben je vaak onderweg en reis je veel met het openbaar vervoer? Stop dan een ‘handreiniger zonder zeep’ in je tas. Forever Hand Sanitizer heeft een frisse citroengeur en bevat verzachtende ingrediënten zoals aloë en honing. Zo ben je altijd verzekerd van schone, frisse handen. Ook onderweg.

8. Doe lekker niks

Gedurende de dag krijgen we ontzettend veel prikkels en informatie te verwerken. Bovendien

rennen veel mensen van hot naar her met een eindeloze to-do list in hun hoofd. Herkenbaar? Streef ernaar in de avond en op vrije dagen echt tijd voor jezelf te creëren. Zorg dat je werkelijk tot rust komt, zonder gestoord te worden. Zet je telefoon eens uit en kruip lekker op de bank met een goed boek en een kop thee. 

Boek Lezen

9. Zorg voor voldoende (nacht)rust

Voldoende rust is ontzettend belangrijk. Dat pak je vooral ‘s nachts. De meeste mensen hebben behoefte aan zeven tot acht uur slaap per nacht. Sommige mensen hebben zelfs meer uren nodig! Probeer daarom op tijd naar bed te gaan en geen telefoon of andere digitale schermen meer te gebruiken voordat je gaat slapen. Welterusten!

10. Vergeet niet te Genieten!

Lach, heb plezier, bewonder de natuur en maak het gezellig met vrienden en familie. Geniet bewust van het hier en nu! Een positieve instelling is misschien wel de grootste boost voor je weerstand!