Herfstrecept: plaattaart met pompoen en geitenkaas

Mijn LichaamAnne von Gleich

De ‘r’ zit weer in de maand en de eerste bladeren vallen alweer van de bomen. De hoogste tijd voor een heerlijk herfstrecept voor het hele gezin! We hebben deze keer gekozen voor het ultieme herfstingrediënt: pompoen. Deze pompoen leg je op een plaattaart, zodat het een beetje op pizza lijkt. Zo hebben de kinderen ook minder snel door hoeveel groente ze met dit gerecht binnenkrijgen.

Plaattaart met pompoen en geitenkaas

4 – 6 personen | 20 minuten bereiden | 20 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 600 gram pompoen
  • 2 rollen verse bladerdeeg
  • 2 rode uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 250 gram geitenkaas
  • 2 steeltjes tijm
  • Optioneel: rucola of veldsla

Uit de kast

  • Peper en zout
  • Beetje honing
  • Kom, bakplaat en bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de pompoen en snijd deze eerst in stukken en daarna in dunne plakjes. De plakjes moeten maximaal 0.5 cm zijn, anders worden ze niet gaar. Snijd de rode ui in dunne ringetjes. Voeg de ui en de pompoen toe aan een kom en gooi de olie, honing en tijm erbij. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Pak de bakplaat en rol het bladerdeeg uit. Gebruik je losse plakjes? Vergeet dan niet een bakpapiertje neer te leggen. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Verkruimel de geitenkaas en strooi de helft over de bodem. Leg het pompoenmengsel er bovenop, gevolgd door de restanten geitenkaas en de pompoenpitten.

Bak de plaattaart in ongeveer 25 minuten gaar. Controleer in de tussentijd even of het goed blijft gaan, het zou zonde zijn als de taart verbrandt. Is de taart nog niet krokant genoeg? Laat ‘m dan net wat langer zitten. De liefhebber kan er nog wat rucola of veldsla op doen. Eet smakelijk!

 

Probeer deze ook eens:

Zoete aardappel chilisoep

Geroosterde groenten en kip quinoa