Heerlijke tagliatelle met pompoen

Mijn LichaamAloe Life

Het is weer pastatijd! Deze keer staat er een winterse tagliatelle met romige pompoensaus op het menu. Dat wordt smullen met het hele gezin! Houden je kinderen niet zo van groente? Dan is deze pastasaus perfect, want de saus zit vol pompoen. Pompoen zit vol met vezels, calcium, ijzer, vitamine C en vitamine E.

Welk gerecht staat er vanavond op het menu?

Heerlijke tagliatelle met pompoen

4 PERSONEN | 30 MINUTEN

Ingrediënten

  • 425 g tagliatelle
  • 400 g pompoen
  • 1,5 ui
  • 1,5 el kaneelpoeder
  • 1,5 teen knoflook
  • 200 ml havermelk
  • 240 g cantharellen
  • zout en peper
  • 1 bos gehakte peterselie
  • 7 el olijfolie

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
2. Schil de pompoen en snijd ‘m in blokjes van ongeveer 2 cm. Besprenkel de blokjes met 2 el olijfolie en wat zout en peper. Rooster de pompoen ongeveer 10 minuten (of tot de pompoen gaar is).
3. Kook de tagliatelle zoals op de verpakking vermeld staat.
4. Snijd de ui in ringen. Doe twee eetlepels olijfolie in een hapjespan en laat de ui hierin ongeveer 5 tot 10 minuten karamelliseren.
5. Rasp de knoflook en voeg samen met de kaneel toe aan de ui. Bak 1 minuut mee. Voeg daarna de pompoen toe.
6. Bak in een andere pan de cantharellen met wat olie in 5 minuten knapperig.
7. Voeg de havermelk toe aan de pan met de uien, knoflook en pompoen en laat 3 minuten meepruttelen.
8. Mix dan het geheel met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
9. Voeg de tagliatelle toe aan de pompoensaus. Roer goed door.
10. Schep de tagliatelle op een bord of in een kom.
11. Garneer met de knapperige cantharellen en peterselie.
12. Enjoy!

 

Probeer deze ook eens:

Zoete aardappel chilisoep

Geroosterde groenten en kip quinoa