Vergeet je niet te ontspannen?

Mijn geestAloe Life

De wereld biedt zo veel kansen dat je je agenda heel makkelijk kunt volstoppen met activiteiten, uitjes en avonturen. Maar soms kunnen al die activiteiten naast je werkweek je een overweldigd, overbelast en zelfs afgemat gevoel geven. Herken je deze gevoelens? Dan is het tijd om structureel wat tijd op te nemen om na het werk aan je welzijn te werken. De volgende stappen kunnen je helpen om te ontspannen en te herstellen, zodat alle doelen waar je je werkelijk op wilt concentreren aantrekkelijk, uitdagend en haalbaar blijven.

Ontspan met een verwarmende massage

Over de hele wereld gebruikt men al eeuwenlang massages om te herstellen en stress te verlichten. Tot op de dag van vandaag ziet men dat het een positieve uitwerking heeft op onze lichamelijke en mentale gezondheid. Neem het volgende voorbeeld: als je figuurlijk een last op je schouders draagt, zullen je rugspieren waarschijnlijk fysieke spanning verduren, en zal een massage na het werk wonderen doen. Dat geldt al helemaal voor een warme massage! Warmte verbetert de bloedcirculatie waardoor je vastzittende gewrichten en spieren versoepelt.

Geef jezelf de ruimte om te ontspannen

Zelfs de meest extraverte mensen moeten zich af en toe even terugtrekken om nieuwe energie op te doen. Het is belangrijk om in te zien dat het niet egoïstisch is om jezelf wat ruimte voor ontspanning te geven, want soms heb je dat gewoon nodig.

Hoe doe je dat? Opties zat! Geniet bijvoorbeeld van een warm bad met bubbels of badzout, kruip in je lievelingsstoel met een deken om je heen en een spannend boek of ga mediteren. Zoek een comfortabele plek zonder afleiding, zet sfeerverlichting aan en begin je op je ademhaling te concentreren. Dat zal je helpen om innerlijke rust te vinden. Volgens de John Hopkins University heb je dagelijks maar een half uurtje meditatie nodig om zorgen en depressieve gevoelens te verlichten. Maar om die effecten op de lange termijn te behouden, is het nuttig als je er dagelijks op hetzelfde moment tijd voor reserveert. Het is met een vaste routine veel makkelijker om nieuwe gewoonten aan te leren! Dat geldt ook voor andere aspecten van je leven, zoals je nachtrust.

Een goede nachtrust begint met routines

Na een korte nacht maak je van een mug een olifant. Het is verbazingwekkend hoe groot een probleem kan lijken als je moe bent. Een goede nachtrust helpt om helderder te denken, bovendien kan het een nieuwe kijk op situaties geven. Ook draagt het bij aan emotionele stabiliteit.

Heb je moeite om in slaap te komen? Kijk dan eens of je jouw bedroutine kunt wijzigen. Onderschat de waarde van een routine niet: het is de belangrijkste manier om je hersenen te vertellen om langzaam in de slaapmodus te gaan. Met andere woorden, met een vast bedritueel leert je brein om zich te ontspannen en in slaap te vallen. Al voordat je je nachtlampje uitdoet, ben je mentaal bezig met inslapen. Maar dit werkt niet zomaar… Je moet je routine actief aanpassen.

Ga bijvoorbeeld eerder op bed, en telkens om dezelfde tijd. Daarnaast moet je ruim van tevoren al het voedsel met suiker en cafeïne laten liggen. Ook is het verstandig om geen zware lichamelijke oefeningen te doen of intensief naar een scherm te kijken. Vervang deze activiteiten door rustgevende opties, zoals een warm bad nemen of het lezen van lichte lectuur. Een kopje Aloe Blossom Herbal tea is ook een fijne manier om te ontspannen voordat je naar bed gaat. Neem vóór bedtijd een lekker kopje van deze verzachtende en verfrissende kruidenthee om je te helpen ontspannen.

Kies vaker voor vitamine B

Als je je na het werk wat vermoeid en down voelt, dan is ‘slecht voedsel’ eten eigenlijk het ergste wat je kunt doen. Dan mis je alle vitamines, vezels en mineralen die je nodig hebt. Die ongezonde voeding is geen troostvoer, maar zal je achteraf alleen maar verder deprimeren. En die extra koffie zal je door de overvloed aan cafeïne alleen maar zenuwachtig maken, wat niet heel bevorderlijk is als je je toch al zorgen maakt.

Het is veel beter om je tegoed te doen aan voedsel met goede voedingsstoffen, met name vitamine B. Want als je je geïrriteerd of apathisch voelt, dan wordt dat waarschijnlijk veroorzaakt door een tekort aan deze krachtige vitamine. Hoe los je dat op? Eet veel granen, bonen, doperwten, noten, eieren en zuivelproducten: dat zijn allemaal uitstekende bronnen van vitamine B. Als je die voedselsoorten eet, zou je humeur weleens kunnen verbeteren.

Helaas hebben veel volwassenen een tekort aan vitamine B, met name veganisten en vegetariërs. Gelukkig kun je dat eenvoudig oplossen met natuurlijke voedingssupplementen. Onze Forever Daily is rijk aan vitamine B1, B2, B6 en B12. Oftewel, het perfecte supplement om dagelijks de gaten in je voedingspatroon op te vullen.