Focus kwijt? Tips om je focus terug te vinden!

Mijn geestAloe Life

Afleiding ligt altijd en overal op de loer. Social media, tv, internet en - niet in de laatste plaats werk - vechten om je aandacht. Onderzoeken wijzen uit dat onze spanningsboog steeds korter wordt; digitalisering is hierbij de grootste boosdoener.

Mensen die nu thuis werken, maar normaal gesproken op kantoor, checken gemiddeld maar liefst 30 keer per uur hun mailbox en kijken zo’n 1500 keer per week op hun mobiele telefoon. De strijd om aandacht komt van alle kanten en dit is een risico voor je productiviteit. Gelukkig hoeft al die afleiding je er niet van te weerhouden om elke dag het beste uit jezelf te halen. Een paar kleine veranderingen kunnen je helpen om scherp, energiek en gefocust te blijven.

Voldoende beweging loont

Studies tonen aan dat actief bezig zijn en blijven niet alleen goed is voor je lijf. Voldoende beweging helpt ook om je geest scherp te houden. Volgens het Amerikaanse tijdschrift Neurology is dat vooral belangrijk naarmate je ouder wordt. Elke dag 20 minuten vrij maken voor fysieke inspanning kan je helpen om de hele dag door gefocust te blijven.

Eet meer gezonde vetten

Voedingsmiddelen als avocado’s en noten bevatten gezonde vetten waarvan is bewezen dat ze je cognitieve functioneren ondersteunen. Ze zijn een natuurlijke bron van luteïne, een essentiële voedingsstof voor je ogen die daarnaast je denkvermogen, geheugen en spanningsboog sterker maakt.

Maak een things to do-lijstje met de hand

Belangrijke taken met de hand opschrijven helpt je hersenen te ‘resetten’ en focus te vinden. Probeer maar eens om de belangrijkste zaken op je to do-lijstje met een pen op papier te zetten en houd bij hoe lang je ervoor nodig hebt om ze uit te voeren. Jezelf een tijdsspanne opleggen vergroot de urgentie van taken en helpt je te focussen op de belangrijkste.

Schakel onnodige notificaties op je mobiel uit

Telefoontjes en sms’jes zijn op zichzelf al afleidend genoeg. Voeg daar de meldingen van social media-platformen, groepschats en andere kanalen aan toe, en je stelt jezelf de hele dag (onbedoeld) bloot aan afleiding. Wil je je aandacht bij je werk houden? Controleer de instellingen op je mobiel en schakel notificaties tijdelijk uit.

Slaap voldoende

Wat je professionele leven betreft is het makkelijk om succes te associëren met lange werkdagen waarin je zo veel mogelijk punten van je to do-lijstje afvinkt. Studies tonen echter aan dat de mensen die het meeste uit een werkdag halen, degenen zijn die ‘s nachts acht uur slapen. Als je jezelf te veel slaap onthoudt kan een negatieve invloed hebben op je aandacht en geheugen.

Scherp blijven

Afgeleid raken gebeurt iedereen en goed zorgen voor je cognitieve vermogen is belangrijk voor jong en oud. Wanneer je productiviteit in het gedrang dreigt te komen, is het een goed idee om jezelf een boost te geven. Dat kan bijvoorbeeld met Forever Focus™ : een voedingssupplement om scherp te blijven. Het is geschikt voor studenten, sporters, werkende en actieve senioren.

Forever Focus™ bestaat onder meer uit Cognizin®, een klinisch onderzochte vorm van citicoline, een belangrijke voedingsstof voor het brein. De formule bevat naast Cognizin ook Guarana, Rozewortel, Ginko en Bacopa Monnieri. Vermoedelijk hebben deze stoffen een positief effect op je cognitieve functies, momenteel wordt er Europees onderzoek gedaan om deze effecten definitief vast te stellen.

Verder bevat Forever Focus™ panthotheenzuur, dat ondersteunt tijdens drukke werkzaamheden en stresssituaties en extra energie geeft bij vermoeidheid. Vitamine B6 draagt bij aan leerprestaties en is goed voor het concentratievermogen. Dit maakt Forever Focus™ een supplement voor iedereen die in het dagelijks leven scherp wil blijven. Het helpt je om te focussen op de belangrijkste taken en de leiding over je dag te nemen. Doe je geest een groot plezier en maak dit supplement onderdeel van je dagelijkse voeding!