Honderd euro extra, hoe ga jij het uitgeven?

Mijn financiënStephanie Reedijk

Geld vinden in je oude spijkerbroek, een bonus van de baas of meer overhouden dan je dacht: soms zit het financieel mee. Geeft het leven je onverwachts honderd euro cadeau, dan vraagt dat om uitpakken. Boek een weekendje weg, investeer in jezelf of werk aan je karma door het geld weg te geven. Opties te over, wat ons betreft. Wat zou jij doen? Wij geven je alvast inspiratie.

Zet het geld opzij

De meest verantwoordelijke optie is om het geld apart te zetten. Als extraatje voor je kinderen, alvast voor je pensioen of voor nooduitgaven. Klinkt saai, maar die wasmachine gaat een keer kapot en dan is een spaarpot wel zo fijn. En onthoud: niets uitgeven is óók een manier om geld te verdienen. Wie lang genoeg spaart, wordt vanzelf miljonair.

Overigens kun je ook sparen voor iets wat je al heel lang wil. Die felbegeerde designertas, wereldreis of studie lijkt misschien ver weg, maar met €100 ben je weer een stapje dichterbij.

Koop een Museumkaart

Samen met je zoon of dochter een dagje weg?  Met honderd euro kun je precies twee Museumkaarten kopen. Een voor volwassenen en één kinder- of jongerenkaart. De jaarkaarten geven toegang tot meer dan vierhonderd musea in Nederland. Een mooie reden om wat vaker de deur uit te gaan. Hier kun je meer informatie over de Museumkaart lezen.

Heb je geen kinderen? Dan kun je in elk geval een museumkaart voor jezelf kopen. Van het geld dat je over hebt, kun je jouw vriend(in) trakteren op een museumbezoek.

Museum

Ga een weekendje weg

Een nachtje weg zorgt voor nieuwe energie. Niets is zo leuk als nieuwe herinneringen creëren en dat kan al dichtbij huis, in eigen land. En het hoeft niet duur te zijn! Sterker nog: vaak scoor je via actiesites als VakantieVeilingen en Groupon deals voor minder dan honderd euro. Ontdek samen met je gezin een onbekende stad in Nederland of kies juist voor een romantisch weekend weg met je partner.

Investeer geld in zelfontwikkeling

Geef geld uit om geld te verdienen, dat is de filosofie. Investeer in een cursus, workshop of opleiding om jezelf slimmer en competenter te maken. Zet die nieuwe skills vervolgens in om jezelf slagvaardiger op de arbeidsmarkt te zetten. Tegen een hoger salaris natuurlijk, zodat je uiteindelijk makkelijker kunt sparen.

Verwen jezelf

Ben jij ontspannen, dan ben je ook een leuker mens voor je omgeving. Dus… gebruik dat extra geld om jezelf eens goed in de watten te laten leggen. Boek een massage, ga naar de sauna of creëer een dagelijks verwenritueel in je eigen badkamer.

Massage

Zorg voor een stralende huid

Met honderd euro kun je investeren in kwalitatieve verzorgingsproducten. Kijk eens naar producten die Aloë vera bevatten: boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Zeker weten dat je huid daar blij van wordt. Bekijk bijvoorbeeld ons assortiment van diverse aloë vera producten.

Geef het geld cadeau

Geven geeft meer voldoening dan krijgen, dus als je iemand kent die het geld hard nodig heeft, overweeg dan om het weg te geven. Dat hoeft geen persoon in je directe omgeving te zijn, je kunt ook door de lijst met goede doelen bladeren om te zien of er een organisatie is waar jij een goed gevoel bij hebt. Zo draag je op jouw manier bij aan de dierenbescherming, natuurbehoud, armoede, onderwijs in ontwikkelingslanden of medisch onderzoek.

Scoor unieke items

Tegenwoordig zijn er veel websites waarop je kunt investeren in andermans producten of ideeën. Zoek op Kickstarter naar toffe binnen- en buitenlandse projecten waarvan jij vindt dat ze een bijdrage verdienen. Met honderd euro kom je een heel eind: je kunt zelfs in meerdere projecten tegelijk investeren. Meestal ontvang je in ruil daarvoor het artikel of een klein bedankje waarin je investeert en daarmee heb je iets unieks in handen. Bekijk bijvoorbeeld dit project, een Nederlandse innovatie om plastic uit rivieren te filteren.

Koop goede basics

Met goede basics in je kledingkast heb je altijd iets om aan te trekken. Investeer die honderd euro in een paar goede witte en zwarte tops en een mooi colbertje. Combineer je colbert met een spijkerbroek voor een stoere look of draag ‘m op een nette rok voor een zakelijke lunch. Tip: koop liever een paar goede basics, dan vijftien goedkope. Want als je kleding van goede kwaliteit koopt, gaat het langer mee. En dat is ook een manier om geld te verdienen.

Basic Kleding

Sla nu alvast cadeaus in

Voor de kerst, maar ook voor aankomende verjaardagen kun je die honderd euro vast heel goed gebruiken. Winkelen tijdens de feestdagen is allesbehalve leuk: de winkelstraten zijn overvol, het is buiten koud en iedereen voelt de last-minute stress. Wees wijs en koop al je cadeaus op je gemak. Tip: sla bijvoorbeeld je slag in de Black Friday sale.

Bezoek een concert

Kaarten voor musicals, concerten en cabaretvoorstellingen liggen vaak rond de vijftig euro per kaart. Met een extraatje van honderd euro kun je dan precies twee kaarten aanschaffen. Perfect voor datenight of een ontspannen avondje uit met je beste vriendin. De gedeelde herinnering is uiteindelijk nog veel meer waard dan die €100!

Geef een rondje weg

Een avondje borrelen met je beste vriendinnen is goed voor de ziel. Heb jij een financiële meevaller, geef dan een paar rondjes in de kroeg weg. Het is een onbetaalbaar gevoel om iets te doen voor degenen waar jij blij van wordt. Met wat geluk blijven ze extra lang in de kroeg, en gaan jullie een fantastische nacht tegemoet.